Despre autor

Anca Ciuciulin și Grafemeride

Cred că am fost destinată să scriu pe lucruri, într-o formă sau alta.

Caligrafia mea reflecta dorința de a inscripționa, manifestată uneori impetuos, pe caiete, ziduri, planșe de arhitectură, prăjituri, plicuri, pietre, diplome, sticle, rame din lemn și oglinzi.

Faţă de scrisul cu stiloul, care e continuu şi în care eşti preocupat de ceea ce scrii, nu de cum arată scrisul, faptul că trebuie să înmoi peniţa în tuș, s-o ştergi apoi pe buza călimării, să scrii un cuvânt, două, cinci, şase, să te temi că nu cumva să se termine cerneala la mijlocul cuvântului, are o altă încărcătură emoțională. Preocuparea asta îţi domoleşte dinamica mâinii.

Cuvântul scris, textul cu un anume înţeles, pus pe pânză, poate că e mai efemer decât cuvântul scris pe hârtie, pe pergament sau pe pereţii unei peşteri, dar are alt raport energetic. Cuvântul „purtat“ intră cumva în raport cu purtătorul. Te îmbrăţişează, trăieşte odată cu tine.
Respectul meu pentru cuvântul scris de alții este rescrierea lui pe veșminte; așa am înțeles eu să dau caligrafiei rost, prin haine cuvântate, unice și inimitabile.

Sunt patru lucruri esențiale ce intră în ecuația oricărei piese caligrafiate din colecția Grafemeride, în această ordine care se autogenerează:

  • Obiectul fizic: croiala, volumul, tipul și compoziția țesăturii, gradul ei de alb – pe care îl prefer oricărei alte culori.

  • Textul ales: în proză sau versuri, cu sau fără desene intercalate, scris bloc sau în formă liberă, cu fontul meu alambicat, „baroc”, unde literele se împletesc exuberant sau litere Art Deco, unde rigoarea este subînțeleasă.

  • Destinatarul/purtătorul de haină: unii doresc un anumit citat, alții îmi lasă libertatea de a alege. În ambele cazuri, scriu cu aceeași bucurie, dar sunt onorată când mi se lansează provocarea.

Categoriile de produse

Vizionati produsele Grafemeride organizate pe categorii

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries